Αρχείο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς οι συνταξιούχοι και όλος ο Ελληνικός λαός, μετά τις συνεχείς για έξι χρόνια επιθέσεις που δεχόμαστε στις συντάξεις μας, από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από το 2010 έως σήμερα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, εδώ και αρκετό καιρό, πήρε πρωτοβουλίες για Αγωνιστικές  Κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με πάρα πολλά Σωματεία, αλλά και Α.Γ.Σ.Σ.Ε, για την ανατροπή αυτής τις πολιτικής που ακολουθήθηκε και που οδηγεί τους συνταξιούχους στον ΜΑΡΑΣΜΟ, την ΦΤΩΧΕΙΑ και την ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
   Ακολουθήσαμε μια διαδικασία με έγγραφες διαμαρτυρίες σε όλα τα αρμόδια υπουργεία καθώς και εξώδικων δηλώσεων για τις περικοπές των συντάξεων μας, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε όλα τα συνταξιοδοτικά συλλαλητήρια που οργανώνονται, όπως στις 22-10-2015 στην Ομόνοια και στις 4-11-2015 στην Πλ. Κλαύθμωνος, με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών μας, το οποίο μας δίνει δύναμη και κουράγιο για ανάλογη αγωνιστική συνέχεια.
   Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργιακή Συγκέντρωση τις ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 12-11-2015 και ώρα 10.30, στην Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και σας καλούμε, η συμμετοχή σας να είναι πιο μεγάλη από τις προηγούμενες, ώστε να στείλουμε ΜΗΝΥΜΑ στην Κυβέρνηση, ότι δεν ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΡΙΘΜΟΙ, δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΟΥΣ, ότι έχουμε δικαίωμα, το υπόλοιπο τις ζωής  μας να το ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και να δηλώσουμε ότι θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για όσο χρειαστεί.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ – ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΣ ΓΕΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-11-2015 ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
      Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας
   Θεοχ. Ταταράκης                                                          Κων. Πιπέρας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο. Α. Σ. Α & ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
               ΙΚΤΙΝΟΥ 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος
          ΤΗΛ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541,  e-mail: somateiooasa@yahoo.gr
                                                                                              ΑΘΗΝΑ 1-11-2015
     Συναδέλφισες – συνάδελφοι
     Η μετά εκλογών του Σεπτεμβρίου περίοδος, γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολη για τους συνταξιούχους. Η πρώτη μείωση των συντάξεων έγινε στην 1-9-2015, για να ενισχυθεί δήθεν ο τομέας τις Υγείας, χωρίς όμως τα χρήματα που μας παρακρατούν να αποδίδονται στην Υγεία. Ακολουθούν όπως δηλώνουν καθημερινά, μέλη τις κυβέρνησης,  νέες μειώσεις  στις συντάξεις από 1-1-2016, που μάλιστα θα είναι και πολύ μεγάλες. Οι εν ενεργεία εργαζόμενοι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, με την ανεργία που μαστίζει την χώρα μας και τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια, αλλά και να πάρουν αν φτάσουν εκεί ,θα πάρουν ψίχουλα αφού αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων.
     Με λίγα λόγια οδηγούν τους συνταξιούχους  στο μαρασμό και την απόγνωση και συνολικά το ασφαλιστικό σύστημα στη διάλυση.
     Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Σωματείο μας δεν μπορούσε να μείνει θεατής και πήρε Πρωτοβουλίες  για Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία  με πάρα πολλά Σωματεία του χώρου τις Μεταφοράς αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
     Αποφασίσαμε  ομόφωνα, όλες οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις  να πραγματοποιήσουμε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ την Τετάρτη 4-11-2015 και ώρα 10.00 στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΔΩΣΕΤΑΙ όλοι  ΜΑΖΙΚΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ, ώστε να στείλουμε  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ πώς ΕΝΩΜΕΝΟΙ  θα ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για όσο χρειαστεί για την αλλαγή αυτής τις πολιτικής. Πρέπει με την συμμετοχή μας ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια τους για νέες περικοπές και έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΖΩΗ , ότι είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί, ότι δεν είμαστε τα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ για όλα τους τα προβλήματα.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΙΣ 4-11-2015 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00