%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%85

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ. 98/2016                                                     Αθήνα 27 – 04 – 2016

1η ΜΑΗ 2016. Ημέρα μνήμης των αγώνων των εργαζομένων, όλων των λαών της γης. Ημέρα μνήμης των αγώνων για την καθιέρωση του οκταώρου και των συνθηκών εργασίας των εργατών όλου του κόσμου. Ημέρα μνήμης για τις κατακτήσεις που σταδιακά κερδήθηκαν, με απώλειες ζωών εργατών, με φυλακίσεις, με κυνηγητά, που έκαναν το εργατικό κίνημα ακόμα πιο δυνατό και αγωνιστικό. Ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα αγώνων και διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, για την καλυτέρευση της ζωής του εργατικού κινήματος.

Σήμερα στην χώρα μας, με την συνεχιζόμενη για επτά χρόνια σκληρή λιτότητα, την άγρια επίθεση στα εισοδήματα, τις συντάξεις και σε όλες τις κατακτήσεις όλων των προηγούμενων ετών, το εργατικό κίνημα δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε από την κυβέρνηση , την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ  και το Κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να χαθούν όλες οι κατακτήσεις των προγόνων μας που αγωνίστηκαν σκληρά και άνισα με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών- καπιταλιστών ηγετών και εργοδοτών.

Έχουμε χρέος σήμερα να αγωνισθούμε, να αντισταθούμε όσο ποτέ, για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Το οκτάωρο χάνεται, οι αμοιβές μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 45-50% και έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία είναι πάνω από 26% και στους νέους αγγίζει το 50%, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να ξενιτεύονται αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Τα χειρότερα όμως τώρα έρχονται, τελειώνοντας η αξιολόγηση με την ΤΡΟΪΚΑ, θα κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και που μέσα από αυτά θέλουν να μας επιβάλλουν νέες μειώσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, αλλά και με τους έμμεσους φόρους που σχεδιάζουν στα καύσιμα, τα ποτά, τα τσιγάρα, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση, την αύξηση της έκτακτης εισφοράς και ένα σωρό άλλα, δηλαδή θα μειωθεί επιπλέον η  αγοραστική μας δύναμη κατά 25-30% τουλάχιστον. Οι εργαζόμενοι θα μείνουν με το όνειρο της σύνταξης, αφού αυξάνονται κατά πολύ τα όρια ηλικίας, αλλά και αν φτάσουν κάποτε στην ηλικία θα πάρουν ψίχουλα, εφόσον τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται δραματικά.

Με λίγα λόγια, καλούμαστε πάλι εμείς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώσουμε την νύφη και  την ανικανότητα των κυβερνώντων να οδηγήσουν την χώρα σε αναπτυξιακή πορεία, να φορολογήσουν τους έχοντες και κατέχοντες, να πατάξουν την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία, χωρίς να αναρωτιέται κανείς αν αντέχει άλλο αυτός ο λαός.

Πρέπει να αντισταθούμε δυναμικά για να προστατεύσουμε ότι μας απέμεινε. Πρέπει να δώσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016.

Πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Είμαστε σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ για τις επόμενες Κινητοποιήσεις που έρχονται με την κατάθεση για ψήφιση των νομοσχεδίων.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ