Αντιπροσωπεία της Διοίκησης  του Σωματείου μας, για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι και παρέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο. Α. Σ. Α  &  ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Αρ. Αποφ. 6984/09  Ικτίνου 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541 e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

 

Αριθ. Πρωτ:  232                                                    Αθήνα 16/11/2017

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 44η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

            Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2017-11

            Συμπληρώθηκαν 44 χρόνια, από την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο των φοιτητών, των εργατών και όλου του δημοκρατικού λαού, ενάντια στην ξενόφερτη χούντα των συνταγματαρχών που για επτά χρόνια κρατούσε την χώρα μας στο γύψο.

            Την 17η Νοεμβρίου 1973, στο κτίριο του Πολυτεχνείου με μπροστάρηδες τους φοιτητές, ο Ελληνικός λαός εξεγέρθηκε κατά της επτάχρονης δικτατορίας, με  συνθήματα για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την  αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ξεκινώντας τον αιματοβαμμένο αγώνα  για την οριστική πτώση της χούντας.

            Σήμερα 44 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένουν επίκαιρα, εφόσον πάνω από 2.500.000 συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν μεταναστεύσει πάνω από 400.000 νέοι και νέες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αναζητώντας μια εργασία και ένα καλύτερο μέλλον. Οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να είναι στο στόχαστρο και να βλέπουν συνεχώς μείωση των συντάξεών τους με το τελειωτικό χτύπημα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων από την 1/1/2019 και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, πιστό στις αρχές του αποφάσισε  ομόφωνα την κατάθεση Δάφνινου στεφάνου στο ηρώο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους ήρωες νεκρούς αγωνιστές, τιμώντας όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που με τον αγώνα τους έδιωξαν τη χούντα και τον φασισμό από τη χώρα μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                            ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ