2022 ΕΥΧΕΣ

0

Το Δ.Σ του Σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Σ.Α εύχεται σε όλους τους συναδέλφους το 2022 να μας φέρει ευημερία, αγάπη και υγεία πάνω απ’ όλα με το τέλος της υγειονομικής πανδημίας που μας ταλαιπωρεί για τρίτη χρονιά. Να μας φέρει την πολυπόθητη δικαίωση των συνταξιούχων που τόσο έχουν αδικηθεί και ταλαιπωρηθεί  από τις πολιτικές των περικοπών και των μνημονίων. Να μας φέρει την ειρήνη σε όλους τους λαούς και το τέλος της απαράδεκτης εμπορικής μετανάστευσης των  ανθρώπων από τους αδίστακτους δουλεμπόρους, που εκμεταλλεύονται την ελπίδα,τον πόνο και την δυστυχία τους για την ζωή, με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Το σωματείο μας θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των ισχυρών προς τους αδύναμους για μία δίκαιη κοινωνία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τα γραφεία του Σωματείου μας την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών. Δεύτερη συνάντηση με τον Χρ. Σταϊκούρα!

0

Πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών. Με βασικό αίτημα να μην φορολογηθούν τα αναδρομικά του 11μηνου που δόθηκαν πριν από ένα έτος. Δεκάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν με δυναμισμό και πάθος, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ελέω πανδημίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συγκέντρωση μέσα σε ένα μήνα, που πραγματοποιείται από 19 συλλόγους συνταξιούχων. Επίσης πραγματοποιήθηκε και πάλι συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων συζητούν με τον υπουργό Οικονομικών, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Όμως για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε θετικό κλίμα!

Έχει στηλώσει τα πόδια της η κυβέρνηση δια  στόματος Σταϊκούρα  αφού επιμένει στην άδικη φορολόγηση των αναδρομικών, εισπράττοντας άδικα 431εκ. ευρώ. Την στιγμή που η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις με τον νόμιμο τόκο.    Θεωρούμε ότι είναι άδικη η φορολόγηση των αναδρομικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρώτα έδωσε «κουτσουρεμένα» αναδρομικά και μετά τα φορολόγησε κιόλας! Πού είναι ο τόκος 6% ανά έτος, που έπρεπε να έχει  ενταχθεί στα αναδρομικά, κύριε Μητσοτάκη; Πού είναι τα αναδρομικά για δώρα κύριας και επικουρικές και οι περικοπές των επικουρικών; Γιατί πέρσι οι «τυχεροί» ήταν μόλις 1,1 εκατ. συνταξιούχοι; Οι υπόλοιποι;

Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε προτείνοντας τροπολογία, είμαστε σε επαφή με βουλευτές για την προώθηση του αιτήματος μας. Δεν θα υπάρξει <συνταξιούχος> ο οποίος θα μείνει ανημέρωτος για την εξέλιξη του αιτήματος (δηλαδή 1.100.000 συνταξιούχοι) !!!

Φέτος «θυμηθήκατε» να εφαρμόσετε το νόμο και να μας φορολογήσετε με 33% μεσοσταθμικά πρόσθετο φόρο; Φέτος «θυμηθήκατε» να εισπράξετε 431 εκατ. ευρώ; Δηλαδή από τη μια τσέπη μας τα δίνετε (και αυτά πετσοκομμένα) και από την άλλη μας τα παίρνετε πίσω.

Οι συνταξιούχοι όμως, έχουν φωνή. Ακόμα και με άσχημες καιρικές συνθήκες και εν μέσω  πανδημίας είμαστε εδώ! Δίνουμε το αγωνιστικό παρόν και αντιστεκόμαστε! Διεκδικούμε πρώτα απ’ όλα, σεβασμό και δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Δεν επιτρέπουμε από μια κυβέρνηση  που ευνοεί τους λίγους και εξοντώνει την κοινωνία και τους συνταξιούχους να μας εμπαίζει!

•   Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών
  •   Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων
  •   Σύλλογος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων των Διοικητικών Δικαστηρίων
  •   Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας – Θράκης
  •   Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ
  •   Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ
  •   Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΗ
  •   Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας
  •   Σύλλογος Συνταξιούχων Παρακαταθηκών και Δανείων
  •   Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας
  •   Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Κυκλάδων
  •   Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελ. Αιτ. Ηπείρου και Ιονίων νήσων
  •   Πανελλήνιος σύλλογος συνταξιούχων ΕΦΚΑ Καπνοβιομηχανιών και συναφών      επαγγελμάτων
  •   Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού
  •   Σύλλογος Συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας ‘’Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ’’
  •   Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τέως ΤΣΠΑΠ
  •   Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Ν
  •   Πανελλήνια ένωση Συνταξιούχων Ραδιοτηλεγραφητών Π.Ε.Σ.Ρ.Ρ.Α.Ε.Ν.
  •   Πανελλαδική Ομοσπονδία Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν. Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

0

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7 Σύνταγμα), το Σωματείο μας μαζί με άλλα 18 συνταξιουχικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άδικη φορολόγηση των αναδρομικών. Δείτε το δελτίο τύπου των σωματείων.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 35

0

Εκδόθηκε το περιοδικό του Σωματείου μας και βρίσκεται στη φάση της εκτύπωσης. Τις επόμενες μέρες θα σταλεί ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις των μελών μας. Ωστόσο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ…

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

0

Πέρασαν 48 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Αντιπροσωπία του Δ.Σ του Σωματείου μας μετέβη στο Πολυτεχνείο και  κατέθεσε στεφάνι ενώ παράλληλα  παρέδωσε ψήφισμα στην συντονιστική επιτροπή των φοιτητών.

Ακολουθεί το ψήφισμα.