kalpiΔιαβάστε τις θέσεις των παρατάξεων για την ανάδειξη των μελών της Διοίκησης στις εκλογές Σωματείου μας, οι οποίες θα διεξαχθούν 5,9,10, Μαρτίου 2016.


ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  
”ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”
       ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΣΑ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
     Ο Συνδυασμός  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΣΑ, ξεκίνησε την λειτουργία του πριν δέκα χρόνια  περίπου και έχει την τιμή να διαχειρίζεται και να λειτουργεί το Σωματείο μας ύστερα από την εμπιστοσύνη, μέσω της ψήφου που της έδωσαν οι συνταξιούχοι, μέλη του Σωματείου μας.
     Οι αρχές του Συνδυασμού μας, ήταν, είναι και θα είναι, να λειτουργούμε χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς κομματική καθοδήγηση. Διαχειριστήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε  και στο μέλλον με υπερηφάνεια, αγωνιστικότητα, ήθος, ακεραιότητα, διαφάνεια, εργατικότητα  και απόλυτη τάξη την Διοίκηση του Σωματείου μας. Ο Συνδυασμός μας είναι ένα μείγμα ανθρώπων, από όλους τους πολιτικούς χώρους , έχοντας σαν θέμα αρχής την συνεννόηση  και την συνεργασία όλων μας , για το καλό των συνταξιούχων και την ακεραιότητα του Σωματείου. Στις τάξεις μας ο διάλογος  γίνεται πράξη καθημερινά, με σύνεση και σεβασμό στις απόψεις όλων που συμμετέχουν, έχοντας το αποτέλεσμα που όλοι βλέπετε τα τελευταία χρόνια. Οι διαφωνίες μας συζητούνται εξαντλητικά έως ότου  όλοι έλθουμε σε πλήρη συμφωνία και ενιαία άποψη , χωρίς καπελώματα.
     Με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Το ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στις εκλογές η ”ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”, θα είναι αντιπροσωπευτικό και θα καλύπτει τους πάντες και  με όλα τα παραπάνω, έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε εκ νέου την ΨΗΦΟ ΣΑΣ, θέλοντας να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει.
     Επιγραμματικά σας θυμίζουμε το έργο των προηγούμενων ετών και ιδιαίτερα του τελευταίου  χρόνου, ώστε να θυμηθούν όλοι, αλλά να μάθουν και τα νέα μέλη για την δράση μας ως διοίκηση του Σωματείου.
     Η συμμετοχή μας, όλα τα χρόνια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, Συνταξιούχων και Εργαζόμενων , ήταν και είναι δεδομένη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια  με την συνεχιζόμενη κρίση και τις άγριες επιθέσεις των κυβερνήσεων στους συνταξιούχους με αποτέλεσμα την μείωση των συντάξεων τουλάχιστον κατά 45%.
     Τα προηγούμενα χρόνια η Διοίκηση του Σωματείου μας πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις που χαρακτηρίζονται ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ. Η μια είναι η απόφαση για την ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ,  την διαμόρφωση και την μεταφορά , που χρειάστηκε τόλμη ,θάρρος και πολλή δουλειά, από τα μέλη τις Διοίκησης και ιδιαίτερα της πλειοψηφίας. Η δεύτερη είναι η απόφαση να εκδώσει το περιοδικό ‘’Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ’’, που ήδη συμπλήρωσε ένα χρόνο κυκλοφορίας  με  αποτέλεσμα, το περιοδικό να μπει στις καρδιές όλων μας. Έτσι λοιπόν οι συνταξιούχοι του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΣΑ  έχουν το δικό τους ιδιόκτητο σπίτι και το δικό τους περιοδικό για περισσότερη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, δουλεύουμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε συνεχώς, γιατί σίγουρα δεν είμαστε τέλειοι και περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά και σε όλους τους τομείς.
     Πρέπει να σταθούμε λίγο και στην αγωνιστική δράση του περασμένου χρόνου, ενός χρόνου, που είχε εντάσεις πολιτικές , με 3 εκλογικές διαδικασίες, με κλειστές τράπεζες, με όριο αναλήψεων από αυτές, με την τρόικα και τους δανειστές να εξακολουθούν  να πιέζουν για νέα μέτρα και νέες περικοπές, με σχέδια νόμου, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που αφανίζουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους ,επιστήμονες, αγρότες κλπ.
     Σε όλα αυτά αντιδράσαμε έντονα και δυναμικά, συνεργαστήκαμε σχεδόν με όλες τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις για κοινή δράση και αντίσταση στα παραπάνω μέτρα. Οργανώσαμε με όλα τα σωματεία συνταξιούχων συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ,συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στείλαμε έγγραφα διαμαρτυρίας προς Υπουργεία, Οργανισμούς, εξώδικες δηλώσεις στο ΙΚΑ και στα Υπουργεία για τις παράνομες μειώσεις των συντάξεων μας, βάσει και της απόφασης του Σ.τ.Ε. Προχωρήσαμε στην συγκέντρωση αιτήσεων προς το ΙΚΑ και ΕΤΕΑ, για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων. Συναντήσαμε (όσοι μας δέχτηκαν), κυβερνητικούς παράγοντας και εκφράσαμε την αντίθεση μας σε όλα τα βάναυσα μέτρα που πάρθηκαν έως σήμερα .
     Στα καθημερινά τώρα, λειτουργήσαμε τα γραφεία του Σωματείου σε καθημερινή βάση εξυπηρετώντας και ενημερώνοντας τους συναδέλφους, όσο καλύτερα μπορούσαμε  και ειδικά στην ενημέρωση κυκλοφορούσαν  σε τακτικά χρονικά διαστήματα ανακοινώσεις  για τα τρέχοντα θέματα. Θεσπίσαμε να γίνονται καλέσματα στις διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις με μηνύματα (sms) μέσω κινητών τηλεφώνων. Συνεχίσαμε την έκδοση και χορήγηση όπως κάθε χρόνο της ατζέντας και  στυλό , συνεχίσαμε τον θεσμό κοπής της πίτας με ταυτόχρονη ημερήσια εκδρομή, επιδοτούμενη από το Σωματείο κατά 70%. Καθιερώσαμε να στέλνουμε μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων ευχές στις ονομαστικές εορτές όλων των συναδέλφων, καθώς επίσης τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
     Συνεχίσαμε  το  πρόγραμμα των εκδρομών, γιατί πιστεύουμε ότι οι συνταξιούχοι τις έχουν ανάγκη, δίνουμε βαρύτητα στις μονοήμερες τις οποίες και πριμοδοτούμε κατά 50% , όπως και την καθιερωμένη εκδρομή της πίτας .
     Θέλουμε τώρα να αναφερθούμε για την νέα θητεία του Δ.Σ., όπου εμείς είμαστε διατεθειμένοι να   βαδίσουμε στην ίδια λογική, αλλά με περισσότερη αγωνιστικότητα και εργατικότητα
     Θα εντείνουμε την αγωνιστική μας δράση μέσω της συνεργασίας με τα άλλα συνταξιοδοτικά Σωματεία, όπως της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ και όλων των άλλων οργανώσεων, για κοινή  δράση και πορεία, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  και των κατακτήσεων που είχαμε σαν εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε την επικοινωνία  μέσω έγγραφων διαμαρτυριών και εξώδικων, όπου και όταν χρειάζεται, προς Υπουργεία και Οργανισμούς. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία με τον ΟΣΥ και ΟΑΣΑ, γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας κομμάτι της εταιρίας. Θα συνεχίσουμε την λειτουργία των γραφείων με ακόμη μεγαλύτερη παρουσία, για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των μελών μας.
     Θα παλέψουμε για καλύτερη ΥΓΕΙΑ και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, από τον ΕΟΠΥΥ, για ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα στους συνταξιούχους  άνω των 65 ετών, δηλαδή για μια αξιοπρεπή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑ-ΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, αντάξια με αυτή που μας αξίζει και βάσει των χρημάτων που έχουμε πληρώσει έως σήμερα, μέσα από τις εισφορές μας σαν εργαζόμενοι, αλλά και γιατί από τον Ιούλιο του 2015, πληρώνουμε 2% παραπάνω  για την ΥΓΕΙΑ στις κύριες  συντάξεις και 6% στις  επικουρικές συντάξεις.
     Θα συνεχίσουμε την έκδοση και χορήγηση ατζέντας  και στυλό καθώς και την κοπή της πίτας, γιατί αυτά πλέον είναι θεσμός και κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των εκδρομών σε Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας πάλι βαρύτητα στις μονοήμερες επιδοτούμενες εκδρομές.
     Σχεδιάζουμε την λειτουργία πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και πολιτιστικών ομάδων, χορού, θεάτρου κλπ. Έχουμε πολλούς συναδέλφους ταλαντούχους και θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε. Σχεδιάζουμε να προβάλουμε καλλιτεχνικές δραστηριότητες συναδέλφων, εφόσον στις τάξεις μας έχουμε ζωγράφους , συγγραφείς κλπ.
     Θα προσπαθήσουμε  να αξιοποιήσουμε την αριθμητική μας δύναμη και, μέσα από έρευνα που θα κάνουμε , να πετύχουμε κάποιες ευνοϊκότερες συνθήκες  για τα μέλη μας.
Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε πιστά και αδιάβλητα τον θεσμό του Σωματείου μας και να τον πάμε ακόμα πιο ψηλά, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε για το καλό των συνταξιούχων  και γι αυτό σας  ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ
”ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ”
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ,  ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
       ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ –  ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ – ΚΩΝ. ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ – ΑΘΑΝ. ΠΟΪΡΙΑΖΗΣ  –  ΚΩΝ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  –  ΣΠΥΡ. ΣΙΑΛΜΑΣ – ΛΕΑΝ. ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ  –  ΣΠΥΡ.ΤΣΙΟΣΤΑΣ      –    ΕΜΑΝ. ΚΑΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ  –  ΧΑΡ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 8, 9 & 10 ΜΑΡΤΗ 2016 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
”ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”

Και εδώ οι θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Δ.Α.Σ)

%ce%b5%ce%ba1

%ce%b5%ce%ba2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ