%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%85ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 20-12-2016

Συνάδελφοι:

Σε λίγες μέρες το έτος 2016, θα είναι παρελθόν αφήνοντας πίσω του μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την επιλογή της κυβέρνησης να κάνει ακόμα πιο φτωχούς τους ‘Ελληνες συνταξιούχους. Με την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου έκτρωμα του κυρίου Κατρούγκαλου, οι απώλειες στις επικουρικές συντάξεις ξεπέρασαν το 80%, με τον επαναϋπολογισμό που έγινε και που για εμάς είναι παράνομος, πρόχειρος  χωρίς ακόμα και σήμερα να γνωρίζει κανείς πως ακριβώς έγινε, πώς υπολογίσθηκε και χωρίς να υπάρχει νέα απόφαση, άλλαξαν την νόμιμη καταβαλλόμενη με απόφαση Διευθυντή χορήγηση επικουρικής σύνταξης. Με το αποτέλεσμα να είναι, συνταξιούχος που εργάσθηκε και πλήρωσε εισφορές για 40 χρόνια, να παίρνει το 1/3 της επικουρικής συνταξιούχου που εργάσθηκε και πλήρωσε εισφορές για 20 χρόνια. Το τραγικό μάλιστα είναι ότι αυτό το ονομάζουν – ισονομία και δικαιοσύνη -.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας αντιστάθηκε αγωνιστικά και δυναμικά με πολλές μορφές, στην συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και λογική της κυβέρνησης για την αφαίμαξη των συντάξεων μας. Συμμετείχε ενεργά, αγωνιστικά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια που προγραμματίσθηκαν από όλες τις οργανώσεις, συνταξιοδοτικές και εργαζομένων, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στα προπύλαια την 15-12-2016 με παράλληλη πορεία στο μέγαρο Μαξίμου. Προχωρήσαμε σε δικαστικές αγωγές για την συνέχιση της παράνομης παρακράτηση των αντισυνταγματικών νόμων, 4051, 4093 του 2012, παρά την απόφαση του Σ.τ.Ε. που ρητά προβλέπει την άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών και την κυβέρνηση να μη την υλοποιεί, να μη σέβεται την απόφαση, που σε άλλες περιπτώσεις υλοποίησε δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι αρχή της κυβέρνησης ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων (όπου τους συμφέρει θα λέγαμε εμείς).

Πήραμε πρωτοβουλία και στείλαμε εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση στη Διοίκηση του Ι.Κ.Α για την παρακράτηση του ποσοστού προς το Ε.Ο.Π.Υ.Υ, επί του αρχικού ποσού της σύνταξης και όχι του καταβαλλόμενου μετά της περικοπές των

νόμων 4024, 4051 και 4093 του 2012, ζητώντας την επιστροφή τους από την 1η μέρα που άρχισαν οι μειώσεις έως την 30 – 6 – 2016. Πήραμε επίσης πρωτοβουλία και στείλαμε εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση στη Διοίκηση του Ε.Τ.Ε.Α, ώστε να μας απαντήσει επίσημα για τον τρόπο και τον υπολογισμό της τελευταίας κράτησης της επικουρικής μας σύνταξης, που θεωρούμε ότι είναι παράνομη, ζητώντας την επιστροφή της κράτησης.

Δυστυχώς και ο νέος χρόνος που σε λίγες μέρες θα υποδεχθούμε, δεν θα μας φέρει δώρα, αλλά τους νέους φόρους, που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο του Μάη του 2016 και προβλέπει αυξήσεις σε σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά, με αύξηση του ειδικού φόρου στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στο αέριο κίνησης, στο φυσικό αέριο, στον καφέ, στα ποτά και τσιγάρα, στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση και ένα σωρό άλλα που θα μειώσουν την αγοραστική αξία όλου του λαού. Βέβαια προβλέπεται από τον ασφαλιστικό νόμο 4387 του κυρίου Κατρούγκαλου ο επαναϋπολογισμός στις κύριες συντάξεις μας και αν κρίνουμε το πώς έγινε με τις επικουρικές φανταστείτε τι μας περιμένει. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουν, στόχος τους είναι να μας στείλουν στη απόλυτη φτώχεια, στη εξαθλίωση, στον απόλυτο μαρασμό.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να σταματήσουμε το σπρώξιμο στο γκρεμό που μας οδηγούν. Δεν συμβιβαζόμαστε με το ψίχουλα που μοιράζουν σε ομάδες συνταξιούχων, παραβλέποντας όλους τους υπόλοιπους που πλήρωσαν περισσότερο την κρίση, παραβλέποντας μακροχρόνια ανέργους χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς κανένα εισόδημα, παραβλέποντας τους νέους που σήμερα εργάζονται για 300 έως 400 ευρώ μηνιαίως, παραβλέποντας τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Παραβλέποντας όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης και θέλουν τη πραγματική στήριξη του κράτους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Με την ευκαιρία των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b4%ce%b1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ