ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο. Α. Σ. Α
& ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Αρ. Αποφ. 6984/09 ΙΚΤΙΝΟΥ 4 – 10552 Αθήνα , 3ος Όροφος
ΤΗΛ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541, e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

                                                                                          Αθήνα 25/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Επιτέλους βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγώνας μας και οι χειρισμοί της Διοίκησης του Σωματείου μας για την επιπλέον κράτηση του ΕΟΠΥΥ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.
Οι εξελίξεις εδώ και μερικές μέρες τρέχουν. Μετά την πίεση του Σωματείου μας και όλων των συνταξιοδοτικών σωματείων που συνεργαζόμαστε και τις ενέργειες του Συνηγόρου του Πολίτη, που όλες οι οργανώσεις είχαμε προσφύγει προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό Εργασίας, για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών της κράτησης υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, απέδωσαν καρπούς.
Αναλυτικά, σε συνάντηση του προεδρείου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε, στο οποίο συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου μας Κοντούλης Κώστας, (Οργανωτικός Γραμματέας της συνομοσπονδίας), με την Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α, βρέθηκε λύση και εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος (1368091/17/10/2017), προς όλες τις περιφερειακές δομές του ΕΦΚΑ και την Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε, για τον υπολογισμό της διαφοράς του ποσού όλων των συνταξιούχων που έχουν υποστεί τις παράνομες επιπλέον κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Η εγκύκλιος είναι εξαιρετικά επείγουσα και αναφέρει την αποστολή των στοιχείων προς την κεντρική υπηρεσία για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών που προκύπτουν, στον κάθε συνταξιούχο, με την σύνταξη του μήνα Δεκέμβρη 2017. Δηλαδή την Τετάρτη 29/11/2017 που θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά της περιόδου από 1/1/2012 έως την 30/6/2016.
Οι προσπάθειες του σωματείου μας στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έπαψαν να είναι πρώτης προτεραιότητας και με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, με έγγραφα προς τους αρμόδιους, με την αποστολή εξώδικων προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με την συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών συνταξιοδοτικών οργανώσεων, με παραστάσεις στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και με τον αγώνα μας να
ενώσουμε όλους τους συλλόγους και τα συνταξιοδοτικά σωματεία για το θέμα αυτό, έφεραν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την δράση μας και καλούμε όλους τους συνταξιούχους μέλη μας, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και την Διοίκησή του για ακόμα καλύτερα μελλοντικά αποτελέσματα προς όφελος των συνταξιούχων. Καλούμε τους συνταξιούχους μέλη μας, να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά, πιο μαζικά στα αγωνιστικά καλέσματα της Διοίκησης. Έχουμε την δύναμη να ανατρέπουμε πολιτικές που είναι ταπεινωτικές, αντισυνταγματικές, αντιλαϊκές και βλάπτουν οικονομικά τους συνταξιούχους και πρέπει να το καταλάβουμε καλά και να το δείχνουμε αγωνιστικά με την συμμετοχή μας στα καλέσματα. Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε πολιτικές και να διεκδικήσουμε καλύτερες παροχές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνταξιούχων, για μια καλύτερη ζωή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                  ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ