Μετά την κατάθεση των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του ΕΟΠΥΥ στους συνταξιούχους, το Σωματείο μας κρίνοντας ότι δεν επιστράφηκαν και τα παρακρατηθέντα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έστειλε το παρακάτω εξώδικο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο. Α. Σ. Α  &  ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Αρ. Από. 6984/09  Ικτίνου 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541 e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ: – 247 –                                    Αθήνα 29/11/201

                                         ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς:

1. Την  Υπουργό Εργασίας  κυρία Έφη Αχτσιόγλου                                                            2. Τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κον. Πετρόπουλο Αναστάσιο          3. Τον Διοικητή ΕΦΚΑ κον. Μπακαλέξη Αθανάσιο

Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Διοικητά.

Την Τετάρτη 29/11/2017, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των συνταξιούχων η διαφορά της παράνομης επιπλέον παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ, που γίνονταν στις συντάξεις από 1/1/2012 έως την 30/6/2016 και που υπολογίζονταν στο σύνολο της αρχικής σύνταξης και όχι στην καταβαλλόμενη, χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται οι μνημονιακοί νόμοι που μείωναν αισθητά το εισόδημα και με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να πληρώνουν περισσότερα από αυτά που τους αναλογούσαν.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι επαληθεύθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν, για τον μη σωστό υπολογισμό της διαφοράς. Διαπιστώσαμε ότι δεν αφαιρούνται όλοι οι νόμοι και συγκεκριμένα δεν αφαιρείται το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα τα χρήματα που πιστώθηκαν στους συνταξιούχους να είναι κατά πολύ λιγότερα από τα κανονικά που παράνομα μας παρακρατούσαν για πολλά χρόνια.

Η αγανάκτηση των συνταξιούχων είναι μεγάλη για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζεται και τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Γιατί τα χρήματα που χρωστάτε στους συνταξιούχους τα εντάσσεται στο κοινωνικό μέρισμα; Γιατί σκόπιμα δεν αφαιρείται την εισφορά αλληλεγγύης; Γιατί χρησιμοποιείται τα χρήματα των συνταξιούχων που τους τα χρωστάτε για επικοινωνιακή πολιτική; Γιατί συνεχίζεται να χτυπάτε αλύπητα τους συνταξιούχους που τόσο πολύ έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια;

Το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας όπως νόμιμα εκπροσωπείται και όλοι οι συνταξιούχοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ και σας ΚΑΛΟΥΝ να διορθώσετε άμεσα την αδικία σε βάρος τους, να υπολογισθεί σωστά το ποσό που παράνομα παρακρατήθηκε και να δοθεί άμεσα η διαφορά που προκύπτει.

                Σας δηλώνουμε δε, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσουμε όλα τις νόμιμες ενέργειες για την δικαίωσή μας, γιατί οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια και δεν είναι παιχνίδι για επικοινωνιακή πολιτική στα χέρια κανενός.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                          ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

      Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση στην Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου Έφη, στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο και στον Διοικητή του ΕΦΚΑ.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΗΡΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

     Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει με την επιστροφή των επιπλέον παρανόμως ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ του ΕΟΠΥΥ, είναι στις συντάξεις χηρείας. Στις χήρες και τους χήρους που παίρνουν την σύνταξη του/της θανόντα συζύγου τους, δεν επιστράφηκαν τα ανάλογα ποσά για το διάστημα από 1/1/2012 έως την 30/6/2016 και εφόσον ο/η αποθανών σύζυγος ζούσε αυτή την περίοδο και τους κρατούσαν  τις παραπάνω παράνομες επιπλέον κρατήσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, μας απάντησαν ότι υπάρχει το κληρονομικό δικαίωμα και πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που ανήκει ο καθένας, με  ταυτόχρονη προσκόμιση δικαιολογητικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ασχολήθηκε με το θέμα, έμαθε για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και έφτιαξε έντυπο αίτησης που πρέπει να καταθέσει ο/η κάθε δικαιούχος στο υποκατάστημα που ανήκει.  Στο έντυπο της αίτησης αναγράφονται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευθούν από τα γραφεία του Σωματείου μας καθημερινά.  Μπορείτε επίσης  να την κατεβάσετε και να την  εκτυπώσετε απόΕΔΩ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ