Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έφυγε απ’ τη ζωή ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Σωματείου μας,  Παράσχος Γκούμας . Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Ζαχάρω Ηλείας, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020. Σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ του Σωματείου αλλά και αρκετοί συνάδελφοι παρευρέθηκαν  στην νεκρώσιμη ακολουθία αποχαιρετώντας τον αγαπητό μας συνάδελφο. Επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πιπέρας λέγοντας:

“Φίλε, σύντροφε και συνάδελφε Παράσχο.

Σε μένα έπεσε ο κλήρος σήμερα να σε χαιρετίσω για στερνή φορά εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και ιδιαίτερα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του σωματείου που εσύ υπηρέτησες για πολλά χρόνια ως Γενικός Γραμματέας.

Σήμερα εδώ η παρουσία των συναδέλφων σου είναι έντονη,  ένιωσαν την ανάγκη να σου απευθύνουν από κοντά τον τελευταίο χαιρετισμό, όμως  στα πρόσωπά τους είναι ζωγραφισμένος ο  πόνος. Σήμερα όλοι οι συνάδελφοί σου θρηνούμε γιατί από αύριο δεν θα είσαι κοντά μας και θα μας λείπεις.

Η ασχολία σου με τα κοινά άρχισε νωρίς ως εργαζόμενος, με την συμμετοχή σου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ως Γενικός Γραμματέας και ως μέλος. Επίσης ήσουν αιρετός στην Ομοσπονδία Μεταφορών και Οργανωτικός Γραμματέας αυτής.  Η προσφορά σου Τεράστια, απ΄ όπου και να υπηρέτησες το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.  Όταν τα χρόνια πέρασαν και έγινες συνταξιούχος, εσύ δεν το έβαλες κάτω, ασχολήθηκες με το Σωματείο των Συνταξιούχων μαζί με  τους φίλους και συντρόφους, όπως τον Χάρη Ταταράκη, τον Θανάση Ποϊριάζη και άλλους συναδέλφους που σήμερα όλοι μαζί θρηνούμε που μας άφησες τόσο ξαφνικά και πρόωρα.

Ήσουν αγωνιστής, πραγματικός μαχητής, για να γίνουν πράξη αυτά που πίστευες, ήσουν επίμονος και δημιουργικός σε αυτά που αναλάμβανες να κάνεις. Υπηρέτησες με αξιοπρέπεια τους συνταξιούχους συναδέλφους μας, άφησες πίσω σου ένα τεράστιο έργο, με την συμμετοχή σου στο Διοικητικό Συμβούλιο και με το μεγαλύτερο επίτευγμα, αυτό της συμμετοχής σου στην απόφαση της αγοράς του ιδιόκτητου κτιρίου του Σωματείου, Το σπίτι των Συνταξιούχων όπως συνήθιζες να λες.

Φίλε και συνάδελφε Παράσχο, το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι μεγάλο. Εμείς οι φίλοι σου, οι συνεργάτες σου για πολλά χρόνια, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σου δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα που μαζί  ξεκινήσαμε. Θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συνταξιούχων, θα δουλεύουμε ακούραστα να κάνουμε το Σωματείο μας μεγάλο  και δυνατό, γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Και συ από εκεί ψηλά θα βλέπεις και θα καμαρώνεις.

Φίλε Παράσχο εκεί που σήμερα πας, δεν θα είσαι μόνος, θα βρεις πολλούς φίλους, πολλούς συναδέλφους, πολλούς συντρόφους, θα βρεις τον Χρήστο τον Σταμούλο και θέλουμε  να σε παρακαλέσουμε να  μεταφέρεις σε όλους ότι όλοι θα παραμείνετε ζωντανοί στην μνήμη μας για όσα χρόνια και εμείς θα ζούμε.

   Τέλος θέλω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, να κάνουν κουράγιο για την μεγάλη απώλειά τους,  να έχουν πάντα υγεία κρατώντας την μνήμη του λατρευτού μας Παράσχου  πάντα ζωντανή.

Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Παράσχο. Καλό Παράδεισο να έχεις φίλε Πάρη (διότι εμείς Πάρη σε λέγαμε). Ο θεός να σε αναπαύσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Εμείς οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου που για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε, θα διατηρήσουμε πάντα ζωντανή την μνήμη σου”.

Στεφάνι έστειλαν το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και  η ΟΣΜΕ

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ