ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο. Α. Σ. Α& ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

29 Σεπτέμβρη 2017

Συνάδελφοι

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, αρχίζουν πάλι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, εφόσον τα προβλήματα παραμένουν, με την κυβέρνηση να επιμένει στην ίδια λογική των μνημονιακών περικοπών και της αντιλαϊκής πολιτικής με ξεκάθαρο στόχο την φτωχοποίηση των συνταξιούχων. Την ίδια ώρα  η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή χτυπάει κόκκινο με βαρείς χαρακτηρισμούς, αλληλοκατηγορίες για νταβατζίδες, τσάμπα μάγκες, εμπόρους ναρκωτικών, προστάτες του κεφαλαίου, διακινήσεις εκατομμυρίων ευρώ, παιχνίδια στα καζίνο του Λονδίνου, άνδρες που κρύβονται σε φουστάνια και ένα σωρό άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί, ρίχνοντας το επίπεδο του Ελληνικού κοινοβουλίου σε επίπεδο Τρούμπας.  Αυτό που μας κάνει όμως μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός, πού βρίσκουν το θράσος και μιλούν έτσι στον Ελληνικό λαό  για αμειβόμενη προστασία των επιχειρηματιών, για εκατομμύρια ευρώ που διακινούνται δεξιά και αριστερά, για χρήματα που παίζονται στα καζίνα από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους,    τη στιγμή που όλοι αυτοί αποφασίζουν αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων; Πώς είναι δυνατόν να έχουν το θράσος να μιλούν για όλα αυτά, τη στιγμή που πάνω από το 50% του λαού μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας;  Πώς είναι δυνατόν να  μιλούν έτσι, την στιγμή που 400.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης;  Πώς είναι δυνατόν η ανεργία να συνεχίζει να μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους έως τριάντα πέντε ετών   (όσων έχουν απομείνει δηλαδή στην Ελλάδα)   και τους ανθρώπους πάνω από 50 – 55 ετών να έχουν χάσει τη δουλειά τους και να μην  έχουν καμία τύχη να βρουν νέα;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σε συνεδρίασή του, την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017, εξέτασε την παρούσα κατάσταση και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις των συνταξιοδοτικών οργανώσεων:

α) ΤΡΙΤΗ 3/10/2017 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ (Δημαρχείο Αθήνας) ώρα 10:00, που διοργανώνεται από τις συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις.

β) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10/2017  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Πανεπιστημίου 47) ώρα 9:00 το πρωί, όπου εκδικάζεται η προσφυγή των συνεργαζόμενων σωματείων και συλλόγων για την ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, αλλά και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να δώσουν δυναμικό παρόν στις πιο πάνω συγκεντρώσεις.  Δίνουμε δυναμικά την απάντησή  μας στην κυβέρνηση που μας χλευάζει με τους χειρισμούς της, που μας οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, δηλώνοντάς τους ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα έως την δικαίωσή μας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/10/2017 ΩΡΑ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10/2017 ΩΡΑ 9:00

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                          ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ