ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Καταστροφικός ήταν ο μήνας Νοέμβρης του 2017, με τα πρωτοφανή σε ένταση καιρικά φαινόμενα να πλήττουν σχεδόν όλη την Ελλάδα. Κάθε μέρα πλημμύρες  να μαστίζουν περιοχές της χώρας μας και μεγάλα προβλήματα να δημιουργούνται στους κατοίκους, από τις καταστροφές σε οδικά δίκτυα, ηλεκτροδοτικούς σταθμούς, δίκτυα ύδρευσης, πτώση δένδρων και άλλων έργων υποδομής.

Η μεγάλη καταστροφή, όπου θρηνήσαμε μάλιστα τον θάνατο 23 συνανθρώπων στις, έγινε στην Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Μάνδρας – Μαγούλας και Νέας Περάμου Μεγάρων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, άφησαν πίσω στις 23 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και έναν συνάδελφό μας, άφησαν πίσω κατεστραμμένους δρόμους και γέφυρες, κατεστραμμένα σπίτια, διαλυμένα αυτοκίνητα, άφησαν πίσω τόνους λάσπη, πέτρες, μπάζα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους

Αρ. Αποφ. 6984/09  Ικτίνου 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541

e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ: 234                                               Αθήνα 17/11/2017

ΘΕΜΑ: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και όλοι οι συνταξιούχοι μέλη μας, εκφράζουμε τα ΘΕΡΜΑ  ΣΥΛΛΗΠΥΤΗΡΙΑ μας, στις οικογένειες των συνανθρώπων  που έχασαν την ζωή τους στην Δυτική Αττική, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε την περιοχή της Μάνδρας,  Μαγούλας και της Νέας Περάμου.

Δυστυχώς η οικογένεια των συνταξιούχων στις Αστικές Συγκοινωνίες, θρηνεί τον χαμό του συναδέλφου μας ΚΑΒΑΓΚΑ ΙΩΑΝΝΗ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, της πρωτοφανούς θανατηφόρας πλημμύρας . Καλό παράδεισο να έχει ο αδικοχαμένος συνάδελφός μας, παντοτινή  υγεία στην οικογενειά του, ώστε να είναι αιωνία η μνήμη του.  Συνάδελφε Γιάννη  οι συνταξιούχοι συνάδελφοι σου θα σε θυμούνται για πάντα.

Η έλλειψη έργων υποδομής, η καταπάτηση ρεμάτων από το ίδιο το Δημόσιο, η αυθαίρετη δόμηση,  έφεραν το θλιβερό αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα 19 νεκρούς.

Απαιτούμε την άμεση στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και μαγαζιά και επιτέλους να γίνουν σωστές μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα ουσίας και τα οποία πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας για τη πολιτεία.

ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                             ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

Τις επόμενες μέρες το Δ.Σ του Σωματείου μας, σε συνεδρίαση του ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την χορήγηση βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου με το ποσό των 1.500 ευρώ (750 ευρώ σε κάθε δήμο). Το ποσό βέβαια είναι συμβολικό και δεν λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Είναι όμως μια κίνηση ανθρωπιάς από τους συνταξιούχους του κλάδου μας, δίνοντας ελπίδα στους κατεστραμμένους συνανθρώπων μας.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ , επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους των πληγέντων Δήμων  και μετά από  συνεννόηση μαζί τους, καταθέσαμε τα χρήματα στους λογαριασμούς που μας έδωσαν. Κατόπιν εκδώσαμε νέο Δελτίο Τύπου και στείλαμε έγγραφο στους δήμους Μάνδρας- Ειδυλλίας και Μεγαρέων Νέας Περάμου για ενημέρωσή τους

Αρ. Αποφ. 6984/09  Ικτίνου 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541 e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ: – 238 –                                         Αθήνα 28/11/2017

Θέμα: Ενίσχυση Πλημμυροπαθών Δήμου Μεγαρέων (Νέα Πέραμος) και

Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας

Το διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 22-11-2017, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ  την οικονομική ενίσχυση των Δήμων Μεγαρέων (Νέας Περάμου) και Μάνδρας Ειδυλλίας, ως ελάχιστη πράξη ανθρωπιάς προς τους  συνανθρώπους μας που επλήγησαν με την πρωτοφανή πλημμύρα, με ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και το χειρότερο τον πνιγμό 23 ανθρώπων, βυθίζοντας στο πένθος όλη την χώρα μας.

Για το λόγο αυτό προσφέρουμε 750 ευρώ στον  Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και 750 ευρώ στον Δήμο Μεγάρων για τους πληγέντες της Νέας Περάμου. Βέβαια το ποσό δεν είναι μεγάλο, είναι συμβολικό, δεν θα λύση το πρόβλημα, αυτό το ξέρουμε, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς έστω και με αυτή την μικρή προσφορά, ώστε να βοηθήσουμε στο ελάχιστο, να απαλύνουμε λίγο τον πόνο των συνανθρώπων μας. Οι συνταξιούχοι του Σωματείου μας, ως υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες δεν θα μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια τους μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία. Παρά την εξαθλίωση τους  από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων μας που μας επέβαλαν οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, διατηρούμε την ανθρωπιά μας και προσφέρουμε την ελπίδα στους πολίτες που κατατροπώθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, μιας και το κράτος μας είναι δυσκίνητο και αναποτελεσματικό.

Ταυτόχρονα απαιτούμε από τους αρμόδιους να πάρουν άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα ουσίας για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, αλλά και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα στη χώρα. Να προβούν άμεσα στην αποζημίωση των πληγέντων, ώστε να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς οι κάτοικοι των περιοχών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                           ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

Αρ. Από. 6984/09  Ικτίνου 4 – 10552 Αθήνα, 3ος  Όροφος

Τηλ: 210 82 20 296 , FAX: 210 82 11 541 e-mail: somateiooasa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ: – 239 –                                                                         Αθήνα 28/11/2017

Προς: Δήμο Μεγαρέων. Αντιδήμαρχο κα. Ρήγα Ελένη

Προς: Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας Κον. Ραγκούση Ευστάθιο Γεν. Γραμματέα

Θέμα: Ενίσχυση πλημμυροπαθών

Σας κάνουμε γνωστό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 22-11-2017, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Δήμου σας με το ποσό των 750 ευρώ, ως συμβολική πράξη ανθρωπιάς προς τους συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την απίστευτη καταστροφή που υπέστησαν, μετά τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή σας.

Οι συνταξιούχοι των Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, παρόλες τις δυσκολίες που περνούν από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων τους, με την εφαρμογή των μνημονίων, για άλλη μια φορά αποδεικνύουν την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους προς ομάδες συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές, που απώλεσαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους, που  χρειάζονται άμεση βοήθεια για να ξεπεράσουν το άδικο χτύπημα της φύσης και να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στην κανονική και ήρεμη ζωή τους.

Ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι πολίτες σας στις προσωπικές τους περιουσίες, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών στο τοπικό οδικό δίκτυο του Δήμου σας και όποιων άλλων καταστροφών έχετε υποστεί.

Σας δηλώνουμε ότι θα έχετε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας που δίνεται και θα δώσετε στο μέλλον, για την διεκδίκηση από την Πολιτεία αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής για την περιοχή σας με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής κατοίκων σας.

Παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε με επιστολή σας μόλις λάβετε την παρούσα και διαπιστώσετε την κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό που μας δώσατε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, με σκοπό να το δημοσιεύσουμε στο δίμηνο περιοδικό έντυπο που εκδίδουμε.

ΘΕΟΧ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ                                             ΚΩΝ. ΠΙΠΕΡΑΣ

Το Σωματείο μας δεν κλείνει τα μάτια του σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, θα είναι πάντα παρών, θα βοηθάει όσο μπορεί, θα είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας  και θα παλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει για την δημιουργία έργων υποδομής ενάντια σε φυσικές καταστροφές από την πολιτεία. Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πλημμυροπαθείς και όταν θα περάσει το πρώτο σοκ και αρχίζει να ξεχνιέται το θέμα. Εμείς θα το διατηρούμε στην επικαιρότητα και θα το αναδεικνύουμε.

Όταν θα έχουμε τις απαντητικές επιστολές των Δήμων Μάνδρας Ειδυλλίας και Μεγαρέων Νέας Περάμου, θα τις δημοσιεύσουμε στο περιοδικό μας προς ενημέρωση σας.